Åre satsar STORT på XC-cykling i nytt projekt

Åre satsar STORT på XC-cykling i nytt projekt

Att Åre är den ledande orten i Sverge när det kommer till alpin skidåkning är det ingen tvekan om, men nu med detta projektet så är tanken att ta Åre till nästa nivå även när det gäller sommar säsongen och då med fokus på cykling i Åredalen.
DH parken är redan en av de bättre (om inte den bästa) i Scandinavien, men nu skall man alltså göra en jätte satsning på XC cykling.

Cyklingen i Åre är något som har vuxit fram under minst 10 år, men då med störst fokus på DH och Åre bikepark. MEN utvecklingen av Åre som XC ort är redan igång och nya leder byggs för fullt med fokus i området kring Björnen. I och med detta projekt så kommer Destinations bolaget tillsammans med Skistar få en möjlighet att fortsätta denna utveckling och sätta Åre på kartan även när det kommer till stigcykling. 
Att Åre är vackert en dag i April när skutan ligger vit och solen skiner är det nog ingen som säger emot, men att nu kunna få ett projekt som detta kommer erbjuda många möjligheten att få uppleva fjällen under dess vackraste perdiod enligt mig då de gröna granarna landar i kontrast mot alla färger när hösten närmar sig.
Jag ser fram emot att följa detta projekt de kommande åren och hoppas att även ni som läser blir nyfikna på att komma till Åre och uppleva fjället på 2-hjul tillsammans med oss.

– Den här insatsen ger oss en fantastisk möjlighet att göra en efterlängtad satsning. Åre har redan idag sin bas i en stark lokal cykelkultur, helårssatsande företag och en ledande bike park. Nu lägger vi ribban ännu högre och siktar mot att bli en cykeldestination i högsta världsklass, säger Therese Sjölundh, VD för Åre Destination.

Läs mer om satsningen här
https://aresweden.com/are-satsar-16-5-nya-miljoner-pa-cykling/?fbclid=IwAR09yTI7mo28Cd388BJtrNWM-7AH...

Läs mer om cykling i Åredalen här
https://aresweden.com/se-gora/cykla/


Bästa,
//P